Країни Європейського Союзу думають над створенням альтернативи НАТО у разі перемоги Трампа

Країни Європейського Союзу думають над створенням альтернативи НАТО у разі перемоги Трампа

Після скандальних заяв американського політика Дональда Трампа про НАТО в Європі заговорили про створення альтернативи Північноатлантичному альянсу.

Коли колишній і, можливо, майбутній лідер вільного світу каже, що він буде сидіти склавши руки і дивитися, як росія нападе на союзників по НАТО, ми повинні переосмислити, як можуть виглядати зобов’язання США щодо Європи та України, – сказав один із європейських чиновників безпеки виданню.

"Ми маємо сподіватися на краще, але повинні бути готові до гіршого", — сказав чиновник, додавши, що такий сценарій включатиме припинення підтримки України та дозвіл Путіну дестабілізувати регіон.

За інформацією видання, європейські посадовці приватно обговорювали створення загальноконтинентального доповнення до НАТО, яке б працював спільно з гарантіями безпеки США, але також могло б бути альтернативою, якщо гарантії США будуть скасовані. 

Нагадаємо, жителі тимчасово окупованого міста Макіївка Донецької області повідомляють про звуки вибухи. 

Нібито російська протиповітряна оборона працювала над тимчасово окупованими Донецьком і Макіївкою.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у смузі відповідальності ОСУВ "Хортиця" російська армія не припиняє обстрілювати позиції ЗСУ з усіх наявних у неї видів озброєння, для ураження також активно застосовує авіацію, ударні дрони та КАБи. Лише на Бахмутському напрямку ворог за добу провів понад пів тисячі обстрілів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник пресслужби ОСУВ "Хортиця" Ілля Євлаш.

Головне