Країни ЄС погодили пакет фінансової підтримки для України

Країни ЄС погодили пакет фінансової підтримки для України

Країни Європейського Союзу погодили новий пакет фінансової підтримки для України на 50 мільярдів євро кредитів і грантів на наступні чотири роки.

Про це повідомив телеканал Sky News. Як зазначається, жодна країна проти цього не заперечила.

Уряди країн Євросоюзу наразі ведуть дискусії щодо перегляду довгострокового бюджету ЄС з 27 країн після того, як Європейська комісія запропонувала, аби країни виділили додаткові кошти до спільного бюджету. Більшість з них буде призначена для України.

"Центральне - це підтримка України. Це ніхто не заперечує, навіть за масштабом", - заявив європейський комісар з питань бюджету Йоганнес Ган.

Водночас в уряді Угорщини розкритикували надання допомоги України від ЄС. Там вчергове виступили проти вступу України до європейського блоку. Зокрема, керівник адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш заявив, що фінансова допомога Україні від ЄС є невиправданою і такі цифри є "поганими".

Нагадаємо, Україна отримає від Німеччини 24,5 млн євро на зміцнення своєї енергосистеми. Частину грошей, а саме 24 млн євро, Україна отримає як кредит від банку KfW. Ще 0,5 млн євро надійдуть як грант.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Швейцарія надасть 3 млн франків (понад 3 млн євро) Всесвітній продовольчій програмі через ініціативу "Зерно з України". Президент Швейцарії Ален Берсе оголосив на саміті з продовольчої безпеки в Києві, що Швейцарія внесе свою підтримку для допомоги постраждалим.

Головне