Котенко: Є випадки, коли людина була в полоні, а потім її передають мертвою

Котенко: Є випадки, коли людина була в полоні, а потім її передають мертвою

Українців, що перебувають в полоні, інколи повертають загиблими, хоча у полон вони потрапляли живими. Про це заявив уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна". 

"Буває, що людину бачать, як вона знаходиться в полоні. Більш того, вона дає якісь покази, а потім на передачі тіл нам передають таку людину загиблою", - зазначив Котенко.

При цьому він наголосив, що подібне відбувається нечасто.

"Такі випадки, на жаль, є. Їх небагато, я не можу назвати цю цифру, але такі випадки в нас вже відбувалися", - розповів Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Нагадаємо, раніше Олег Котенко розповів, що в Україні наразі понад 24 тисячі осіб вважаються зниклими безвісти і ця цифра буде рости.

“Ця цифра збільшується кожного дня. Але я вам хочу трішки пояснити. Ця цифра зараз трішки більша, ніж 24 тисячі осіб. Але це не означає, що ці люди не знайдені. Ця цифра буде збільшуватися, але з цієї цифри люди знаходяться. Знаходяться як звільнені з полону, так і ті, в кого збігається ДНК-експертиза, і ті, кого ми знаходимо десь загиблими на лінії фронту”, – зазначив Котенко.

Як повідомляли “Ми-Україна”, частина полонених українців, яких росія передала Угорщині, вважалися зниклими безвісти, розповів Олег Котенко.

Головне