Костін: Україна зафіксувала понад 101 тисячу воєнних злочинів, вчинених росією

Костін: Україна зафіксувала понад 101 тисячу воєнних злочинів, вчинених росією

В Україні правоохоронні органи зафіксували понад 101 тисячу воєнних злочинів, вчинених державою-агресором росією. Про це повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін під час координаційної наради з керівниками правоохоронних органів.

Він наголосив, що українські правоохоронці вже ідентифікували 400 воєнних злочинців, а суди винесли 50 вироків.

"Комусь може здаватися, що ці цифри не співвідносні. Я вважаю по-іншому. Наші партнери також. Вони не розуміють, як нам вдається під час активної фази збройної агресії не тільки документувати воєнні злочини, але й притягати до відповідальності воєнних злочинців не тільки в Україні", - зазначив Костін. 

Разом з тим голова Офісу генпрокурора додав, що його відомство на найвищому рівні співпрацює з міжнародними судовими інституціями. 

"Ми знаходимося в постійній співпраці з нашими колегами з інших країн, які розслідують російські воєнні злочини. В активній фазі розслідування певних конкретних воєнних злочинів, які здійснюються Міністерством юстиції США, нашими колегами в Німеччині, ми також ведемо переговори з Бельгією, Нідерландами та іншими країнами. Це, окрім країн Спільної слідчої групи (JIT)", - наголосив Андрій Костін.

Разом з тим він запевнив, що на землі не буде жодного місця, де б агресор міг сховатися від правосуддя.

Як повідомляли "Ми-Україна", російський диктатор Володимир Путін несе відповідальність за всі скоєні в Україні воєнні злочини, заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

Головне