Костін: росія випустила по Україні щонайменше 24 балістичні ракети, які отримала від КНДР

Костін: росія випустила по Україні щонайменше 24 балістичні ракети, які отримала від КНДР

Російські окупанти вже випустили по Україні щонайменше 24 балістичні ракети північнокорейського виробництва. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін.

Цими ракетами, ймовірно йдеться про Kn-23/24, були атаковані сім регіонів - Запоріжжя, Київ, Харків, Кіровоградщина, Полтавщина, Донеччина та Дніпропетровщина.

"Наразі щонайменше 24 балістичні ракети, ймовірно, вироблені в Північній Кореї, були використані під час російських ракетних атак на території України. Загалом за період із 30 грудня 2023 року до 7 лютого 2024 року противник завдав щонайменше 12 ударів по семи регіонах України цим типом ракет. Ми говоримо про Запоріжжя, Київ (три атаки), Харків (дві атаки) та міста і села в Кіровоградській, Полтавській, Донецькій, Дніпропетровській областях", - повідомив генпрокурор.

Водночас він додав, що внаслідок російських обстрілів з використанням ракет КНДР загинули 14 українців, ще понад 70 - постраждали.

Також очільник Офісу генерального прокурора зазначив, що найбільше таких ракет росіяни застосували під час атаки України 7 лютого.

"Атаковано було три міста: Київ (однією ракетою), Павлоград і Харків (двома ракетами по кожному місту). У всіх цих випадках влучання по можливих цілях не зафіксовано", - зазначив генпрокурор.

Крім того він наголосив, що ракети північнокорейського виробництва легко відрізнити від російських, оскільки вони мають іншу траєкторію польоту та більший діаметр.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків.

Головне