Костін про створення спецтрибуналу для рф: Злочин агресії за своєю суттю є злочином високопосадовців

Костін про створення спецтрибуналу для рф: Злочин агресії за своєю суттю є злочином високопосадовців

Злочин агресії можна назвати злочином вищих посадових осіб. Тобто керівництво російської федерації за надійної доказової бази буде притягнуто до відповідальності за агресію проти України. 

Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін у ході Лондонської конференції, що була присвячена Спеціальному міжнародному трибуналу щодо злочину агресії.

"Злочин агресії за визначенням є злочином вищих посадових осіб... Ми розглянули шляхи забезпечення ефективного розслідування та формування надійної доказової бази для притягнення до відповідальності керманичів кремлівського режиму", - зазначив очільник Офісу генерального прокурора.

Водночас він додав, що у цьому напрямку було досягнуто значного прогресу. Так, європейські та американські прокурори працюють в ICPA над стратегією кримінального переслідування за злочин агресії. А до Core Group, що працює правовими засадами трибуналу, вже увійшли не менше 40 країн.

"Я вірю, що ці спільні зусилля завершаться успішним створенням Спеціального трибуналу, який буде дійсно міжнародним і здатним притягнути до відповідальності тих, хто спланував цю жорстоку війну. Це не лише питання справедливості для України та нашого народу, а і вимога глобальної безпеки, унікальна можливість для міжнародної спільноти захистити та зміцнити світовий порядок, заснований на законах і правилах", - заявив Андрій Костін.

Як відомо, 1 лютого у Вестмінстері пройшла конференція "Спеціальний міжнародний трибунал щодо злочину агресії проти України". Метою заходу є створення міжнародного трибуналу для суду над керівництвом рф.

Раніше "Ми-Україна" писали, що заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов пояснив необхідність створення Спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії проти України. За його словами, це потрібно для заповнення прогалини у підзвітності, яка нині є у світових правових механізмах.

Головне