Костін: Офіс генерального прокурора розслідує велику справу про геноцид росії

Костін: Офіс генерального прокурора розслідує велику справу про геноцид росії

Україна працює над рослідуванням справи про геноцид російської федерації  проти українців. Про це заявив генеральний прокурор України Андрій Костін, інформує Reuters.

За його словами, офіс генпрокурора України зафіксував понад 125 тисяч воєнних злочинів, які загарбники скоїли протягом повномасштабного вторгнення.

"Ми переконані, що це не поодинокі випадки, і, з нашої точки зору, багато з них мають ознаки геноциду", - зазначив він.

росія заперечує, що її війська скоїли воєнні злочини в Україні .

"Ми маємо той самий тип скоєних злочинів, ті самі катівні, ті самі вбивства, тортури, сексуальне насильство, жорстоке поводження, примусове незаконне утримання під вартою, примусова депортація, мародерство. І всі ці злочини були скоєні різними військовими підрозділами, і протягом усього цього періоду часу", - додав Костін.

Нагадаємо, що офіс генпрокурора розслідує 18 кримінальних проваджень за фактами вбивств 38 військовополонених. Серед підозрюваних – 97 підозрювані в умисних вбивствах. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, пропагандистка путінського режиму та головний рупор Кремля Маргарита Симоньян отримала вже другу підозру від СБУ за заклики вбивати українців, бомбардувати міста та виправдання війни, яку розв'язала рф. 

Головне