Коригував удари по Києву: СБУ викрила залізничника-зрадника 

Коригував удари по Києву: СБУ викрила залізничника-зрадника 

Служба безпеки Україні виявила чергового зрадника, який працював на російські спецслужби. Чоловік виявився працівником “Укрзалізниці” та, користуючись службовим положенням, коригував ракетні удари по Києву та зливав дані про переміщення військової техніки. 

Про це повідомляє пресслужба СБУ. 

У відомстві розповіли, що зрадник мав куратора з ФСБ та перебував з ним на постійному зв’язку. 

“Насамперед агресора цікавили розвіддані про час та місце пересування військових ешелонів з озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Крім цього, ворожий поплічник намагався передати окупантам координати об’єктів енергогенеруючих підприємств у Києві”, - інформують в СБУ. 

Спецслужби затримали зрадника у Чернігові. В ході обшуку було виявлено листування з російським куратором. Затриманому оголосили про підозру за статтею про держзраду, йому загрожує до 15 років за ґратами або довічне з конфіскацією.

Нагадаємо, напередодні СБУ затримала агента рф, який коригував нещодавні ракетні удари по Харкову. Ним виявився місцевий житель, який співпрацював з російською розвідкою.

Зрадник приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога. Після “прильотів” вони ставили цьому ж агенту завдання зафіксувати і передати їм результати влучань.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Києві створили мобільні групи ППО, які захищатимуть небо столиці. Вони можуть збивати дрони-камікадзе, ракети чи інші повітряні сили. Мобільні вогневі групи мають підготовлений екіпаж на легкових автомобілях підвищеної прохідності.  Вони озброєні великокаліберними кулеметами, оснащені тепловізійними прицілами та іншими приладами виявлення цілей і лазерного цілевказання.

Головне