Коригували обстріли українських шкіл та лікарень: до 12 років засуджено ще чотирьох зрадників

Коригували обстріли українських шкіл та лікарень: до 12 років засуджено ще чотирьох зрадників

За матеріалами СБУ до 12 років тюрми засуджено ще чотирьох колаборантів, які коригували обстріли українських шкіл та лікарень.

Про це повідомила прес-служба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, зловмисники збирали розвіддані про дислокацію Сил оборони і технічний стан об’єктів енергетики в Києві та прифронтових районах Донецької області.

"Насамперед їх цікавили місця базування підрозділів українських військ на території столичного регіону, а також на Лиманському та Авдіївському напрямках. Розвідінформація потрібна була російським окупантам для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських містах", - йдеться в повідомленні СБУ.

Внаслідок ворожих обстрілів зафіксовано факти влучання російських ракет у будівлі соціальних об’єктів, у тому числі шкіл і лікарень на сході України.

Співробітники СБУ затримали ворожих поплічників у ході спецоперацій на території Київської і Донецької областей. Суд призначив їм покарання від восьми до 12 років ув’язнення.

Один із засуджених – російський колаборантів, який намагався виявити та передати агресору координати бойових позицій реактивних артилерійських систем HIMARS.

Ще одного зловмисника затримано у звільненому Лимані. Саме за його наводкою окупанти обстріляли обласну травматологічну лікарню та місцеву школу.

Іншу зловмисницю затримано в Києві. Після початку повномасштабного вторгнення вона фіксувала місця дислокації ЗСУ в столиці та надсилала відповідні локації агресору через закритий Telegram-канал.

Також тюремне ув’язнення отримав мешканець Покровська, який передавав російській спецслужбі відомості про переміщення української військової техніки.

"На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України", - додали в СБУ.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала чотирьох організаторів псевдореферендуму на Херсонщині, які погрожували катівнями за відмову “голосувати”.

Головне