Корупційна схема у військовій частині: екскомандир підозрюється у розкраданні 140 млн грн

Корупційна схема у військовій частині: екскомандир підозрюється у розкраданні 140 млн грн

Дніпровська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону повідомила про підозру екскомандиру військової частини та директорці товариства з обмеженою відповідальністю у скоєнні злочинів, що призвели до завдання державі збитків на суму близько 140 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

За даними слідства, з січня по березень 2023 року підозрювані, використовуючи своє службове становище, з корисливих мотивів діяли для незаконного збагачення товариства за рахунок бюджетних коштів.

Директорка поставила військове обмундирування, яке не відповідало вимогам технічних специфікацій, що унеможливлювало його використання за призначенням. Командир частини, недбало виконуючи свої обов'язки, прийняв цей товар за видатковими накладними.

Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання та роботи підозрюваних виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі 20 700 доларів, 7100 євро, 231 000 гривень, мобільні телефони, записні книжки та документацію.

Екскомандиру інкриміновано недбале ставлення до військової служби , тоді як ексдиректорці ТОВ - шахрайство.

Як писав "Ми-Україна" раніше, затримано жителя Запоріжжя, який допомагав представнику розвідцентру головного управління генштабу збройних сил країни-агресора в проведенні підривної діяльності проти України.

Головне