Король Великої Британії вручив орден українському диригенту Кирилу Карабицю

Король Великої Британії вручив орден українському диригенту Кирилу Карабицю

Українського диригента Кирила Карабиця відзначили британським лицарським орденом - Орденом Британської Імперії. Про це повідомив Борнмутський симфонічний оркестр, головним диригентом якого є Карабиць.

Митець отримав почесний орден від короля Великої Британії (Honorary OBE) за просування української музики. З 2009 року він був головним диригентом Борнмутського симфонічного оркестру на південному заході Англії.

Цьогоріч восени 15-річне перебування Карабиця на цій посаді завершиться і він стане художнім керівником проєкту "Голоси зі Сходу". За півтора десятка років, що диригент очолює Борнмутський симфонічний оркестр, він виконав понад 60 творів зі Східної Європи та Центральної Азії.

 "Я глибоко вдячний за цю почесну нагороду, за подорож, яку я мав честь розділити з музикантами і слухачами Борнмутського симфонічного оркестру протягом останніх 15 років – я глибоко пишаюся тим, чого ми досягли разом", – сказав Карабиць.

Як відомо, дебют Карабиця як диригента відбувся у 1995 році з Національним ансамблем солістів "Київська Камерата". В період з 1998 по 2000 роки від співпрацював з Будапештським фестивальним оркестром, в у 2002–2005 роках — з філармонічним оркестром Французького радіо. Наступні два роки він працював як запрошений диригент Страсбурзького філармонічного оркестру. У 2007 Карабиць розпочав роботу з симфонічним оркестром в Борнмуті. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, королева Нідерландів Максима поспілкувалася з українськими бійцями у військовому реабілітаційному центрі Аарденбург у Дорні.

Головне