Коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова: СБУ викрила зрадника

Коригував ракетно-дронові удари по оборонцях Харкова: СБУ викрила зрадника

Правоохоронці на Харківщині затримали 33-річного будівельника, який коригував удари рф по українських військах.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

За їхньою інформацією, під загрозою обстрілів були місця, найбільше зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони в обласному центрі та прилеглих територіях.

Агент фсб намагався виявити місця розташування зенітно-ракетних комплексів та радіолокаційних станцій ЗСУ, щоб передати ці дані окупантам для наведення російських ракет в обхід української ППО.

“Щоб встановити координати військових об’єктів зрадник обходив місцевість, де приховано фіксував розташування потенційних цілей”, - йдеться у повідомленні.

Як відомо, отримані відомості він месенджером передавав своєму куратору рф у вигляді фото- і відеофайлів з детальним описом.

Чоловік також відстежував наслідки російських авіаударів по Харкову. Він отримував від фсб координати ймовірних місць “прильотів”, після чого проводив додаткову розвідку на цих локаціях.

Його затримали, коли він виконував нове завдання від фсб. 

На місці події у нього вилучено мобільний телефон із доказами роботи на ворога. 

Слідчі СБУ повідомили агенту про підозру за державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

“Зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна”, - повідомили у СБУ.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України на Волині викрила учасників злочинної схеми, які за гроші пропонували військовозобов'язаним уникнути мобілізації, виготовляючи фіктивні документи.

Головне