Коригував подвійний удар "Іскандером" по Одесі: СБУ затримала агента рф

Коригував подвійний удар

В Одесі правоохоронці затримали агента ФСБ рф, який координував атаки ворога на місто. Зокрема, він надав інформацію, яка призвела до подвійного удару ракетами "Іскандер" по Одесі 15 березня. 

Про це повідомила пресслужба СБУ.

В результаті спецоперації співробітники СБУ задокументували злочинні дії підозрюваного та затримали його, коли він готувався передати нові розвідувальні дані ворогу.

Як виявилося, російським агентом був місцевий рієлтор. 15 березня він передав російським спецслужбам інформацію про наслідки подвійного удару ракетами "Іскандер-М" по цивільній інфраструктурі Одеси.

Після першого удару, коли на місце прибули рятувальники, поліція та медики, росіяни завдали повторного удару. Після цього агент ФСБ прибув на місце події, щоб провести дорозвідку і передати ворогу інформацію про уражені об’єкти та кількість постраждалих.

Повідомляється, що агент підтримував зв'язок із російською спецслужбою через знайомого, який брав участь у бойових діях на боці окупантів. Зібрана інформація передавалася через брата бойовика, який працює у підрозділі ФСБ на тимчасово окупованій території Донецької області.

Після надання інформації про наслідки удару по Одесі, агент продовжив виконувати завдання щодо коригування вогню по цілях ворога, зокрема, в Одесі. Для збору даних він використовував свої зв’язки серед клієнтів.

Затриманому загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Кабмін затвердив форми двох видів повісток до ТЦК.

Головне