Коригувальник російського удару по Яворівському полігону проведе 15 років за ґратами

Коригувальник російського удару по Яворівському полігону проведе 15 років за ґратами

Колишній співробітник кдб проведе 15 років за ґратами за співпрацю з російськими окупантами та наведення ракет ворога на Яворівський полігон. Про це повідомили у Службі безпеки України.

За даними СБУ, росагент скоригував ракетний удар по Яворівському полігону на Львівщині 13 березня 2022 року. 

"Тоді окупанти здійснили масовану повітряну атаку із використанням майже 30 ракет", - наголосили у Службі безпеки.

Зрадника вдалося викрити у ході спецоперації у Львові. СБУ зібрала доказову базу і завдяки цьому російський агент отримав 15 років за ґратами.

"Засудженим є місцевий житель, колишній співробітник кдб. За даними контррозвідки, його вербуванням займався викритий СБУ раніше агент фсб, який отримав підозру від Служби за співпрацю з країною-агресором. 

Після початку повномасштабного вторгнення рф на зрадника дистанційно вийшов звʼязковий, який скоординував його з представником фсб. За вказівкою агресора він мав встановити місця базування Сил оборони на території Львівщини. Згодом він передав ворогу інформацію із точними локаціями військових об’єктів, позначених на карті", - йдеться у повідомленні.

Зловмисника визнали винним у державній зраді (ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України). 

Як повідомляли "Ми-Україна", продюсеру Юрію Бардашу оголосили підозру, він втік до росії та закликає до захоплення Києва і Харкова.

Головне