Коригували атаки рф по п'яти областях: СБУ затримала підозрюваних у Краматорську

Коригували атаки рф по п'яти областях: СБУ затримала підозрюваних у Краматорську

Служба безпеки України затримала двох спільників, які збирали розвіддані для ворожих ракетних ударів по різних регіонах країни. Про це повідомили у прессужбі.

Підозрювані – 27-річний чоловік з кримінальним минулим та його 34-річна співмешканка – діяли на території Донеччини, Київщини, Чернігівщини, Полтавщини та Черкащини.

За даними слідства, пара знайшла "роботу" через Telegram, де з ними зв'язався представник ФСБ. Корегувальники подорожували Україною під виглядом подружжя, винаймаючи квартири з оглядом на стратегічні об'єкти. У помешканнях вони встановлювали телефони з автономним живленням для онлайн-трансляції російським кураторам.

Основним завданням агентів було виявлення позицій української протиповітряної оборони та фіксація наслідків ворожих атак.

Обом фігурантам оголошено підозру у державній зраді в умовах воєнного стану. Зрадники перебувають під вартою. За скоєний злочин їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на митному посту "Тиса", вночі 21 жовтня, під час перевірки автомобіля митники виявили великий арсенал вогнепальної та холодної зброї, яку намагався незаконно перемістити через кордон 61-річний громадянин Литви.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в будівлі одного з пунктів попереднього збору військовозобов'язаних на Полтавщині виявили тіло чоловіка, який вчинив самогубство. 

Головне