Кордони закриваються: Канада все частіше відмовляє іноземцям у в‘їзді в країну

Кордони закриваються: Канада все частіше відмовляє іноземцям у в‘їзді в країну

Влада Канади почала частіше відмовляти іноземцям у в'їзді в країну. Про це пише Reuters з посиланням на дані канадського уряду. 

Згідно з оприлюдненими цифрами, останнім часом Канада все рідше видає іноземцям візи. Це може свідчити про спроби уряду зменшити кількість тимчасових жителів в країні. Крім того у Канаді все частіше лунає критика у бік мігрантів, яких звинувачують у дефіциті та високих цінах на житло. А канадці все частіше висловлюють думку, що країна приймає надто багато іноземців.

За даними канадських прикордонників, у липні Канада відмовила у в’їзді 5853 іноземним мандрівникам, серед яких студенти, робітники та туристи. В середньому ж протягом перших семи місяців поточного року прикордонники не пустили у країну 3727 іноземних мандрівників на місяць, що на 633 особи або 20% більше, ніж роком раніше.

Таким чином, у січні, лютому, травні та червні 2024 року Канада відхилила більше заяв на в’їзд, ніж затвердила. 

Водночас адвокати зазначають, що канадські прикордонники почали частіше пропонувати туристам повернутися добровільно до своєї країни, погрожуючи їм при цьому депортацією.

Як повідомляли "Ми-Україна", чеська поліція знайшла у вантажівці на шосе неподалік Праги близько 30 мігрантів, серед виявлених людей є один загиблий.

Головне