Кордон Польщі з Білоруссю охороняють 16 тисяч силовиків

Кордон Польщі з Білоруссю охороняють 16 тисяч силовиків

Ситуація на польсько-білоруському кордоні є спокійнішою, але Польща тримає у регіоні 10 тисяч солдатів.

Про це в інтерв'ю Польському радіо повідомив заступник міністра внутрішніх справ і адміністрації Республіки Польща Мацей Вонсік.

За його словами, одним із елементів, які гарантують спокій на кордоні, є огорожа та присутність польських служб.

"Зараз, безумовно, спокійніше. Це, однак, не означає, що нічого не може статися, тому що наші патрулі час від часу атакують камінням. Проте тиск на кордон є справді меншим. Крім збудованої огорожі, яка має велике значення, крім сенсорної мережі, там фактично перебувають 10 тисяч солдатів, з них шість тисяч перебувають у таборі, а чотири тисячі — безпосередньо на кордоні. Це також п’ять тисяч прикордонників і майже тисяча поліцейських", — сказав заступник очільника МВС.

Прикордонна служба Польщі повідомила про те, що у понеділок, 11 вересня, з Білорусі до Польщі нелегально намагалися потрапити три особи. Натомість вранці 12 вересня було затримано групу з 20 іноземців, які незаконно перетнули кордон з Республіки Білорусь до Польщі.

Нагадаємо, у російському Санкт-Петербурзі спалахнула нафтобаза. Йдеться про об’єкт у Червоногвардійському районі під назвою “Ручьи”. На відео, які публікують в соцмережах очевидці, видно сильне відкрите полум’я, над нафтобазою піднявся чорний дим.

Як повідомляли “Ми-Україна”, наприкінці серпня у місті Кемерово спалахнув склад з піротехнікою – там почалася детонація виробів. Спочатку місцеві жителі побачили стовп диму, а згодом в Кемерово почався “найпотужніший салют”, як його називають росЗМІ.

Головне