Корабельне угруповання ворога у Чорному морі збільшилося вдвоє, - Гуменюк

Корабельне угруповання ворога у Чорному морі збільшилося вдвоє, - Гуменюк

Корабельне угруповання російських окупаційних військ у Чорному морі наразі збільшилося вдвоє. Про це заявила керівниця прес-центру сил охорони та оборони оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі марафону “Єдині новини” на телеканалі “Ми-Україна”.

За її словами, росіяни вже зрозуміли, що в бухті моря не буде так спокійно, як було раніше.

"Вони усвідомили, що у бухті не так спокійно. Вони збільшили кількість кораблів у відкритому морі, розсередили їх. Серед цих кораблів є два ракетоносії, які можуть мати спорядження у 16 ракет. Враховуючи певну активність ворожої авіації, можна говорити про те, що рівень загрози ракетного удару залишається досить високим. Це навряд чи буде масований ракетний удар, скоріш за все, будуть точкові удари, як це було ввечері по Одесі", - сказала керівниця прес-центру в ефірі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,Наталія Гуменюк розповіла, що знищення російських ракет у Джанкої – це чіткий сигнал росіянам, щоб вони поїхали з Криму.

Нагадаємо, у понеділок, 20 березня, вибух у тимчасово окупованому Джанкої знищив російські крилаті ракети “Калібр” у ході їхнього транспортування. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Вибух у місті Джанкой на півночі тимчасово окупованого Криму знищив російські крилаті ракети “Калібр НК” під час їхнього транспортування залізницею”, – йдеться в повідомленні.

У ГУР нагадали, що крилаті ракети “Калібр” призначені для пусків за допомогою надводних кораблів російського флоту. Дальність ураження становить понад 2500 кілометрів по наземним цілям та понад 375 кілометрів по морським.

Головне