Конор Макгрегор оголосив про висунення своєї кандидатури на пост президента Ірландії

Конор Макгрегор оголосив про висунення своєї кандидатури на пост президента Ірландії

Відомий боєць UFC Конор Макгрегор здивував шанувальників, оголосивши про свій намір балотуватися на пост президента Ірландії на виборах, які відбудуться у 2025 році. У своєму пості в X Макгрегор різко розкритикував нинішню владу країни, заявивши про необхідність змін і закликавши до наведення порядку в державі.

 

Макгрегор пообіцяв боротися з "шарлатанами на високих постах, злодіями, руйнівниками сімей і малого бізнесу". Він підкреслив, що є "єдиним логічним вибором" для ірландців. Це рішення було оголошене на тлі падіння популярності спортсмена після того, як він офіційно відмовився від повернення в октагон, де його очікував бій з Майклом Чендлером у Лас-Вегасі в липні 2024 року.

Чинний президент Ірландії, Майкл Хіггінс, завершує свій другий семирічний термін, тому на вибори 2025 року очікується велике змагання. Відповідно до ірландського законодавства, кандидати на пост президента повинні бути висунуті щонайменше 20 членами парламенту або чотирма радами міст чи графств. Президент виконує переважно представницькі функції на міжнародній арені.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс підписали двосторонню угоду про підтримку України та співпрацю між країнами, що також включає питання безпеки.

Головне