Конгрес провалив голосування за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України

Конгрес провалив голосування за пакет фіндопомоги Ізраїлю без України

Палата представників Конгресу США відхилила законопроект республіканців, який передбачав виділення 17,6 мільярдів доларів Ізраїлю.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

Законопроект від спікера палати представників Майка Джонсона пропонував виділення коштів лише на підтримку Ізраїлю та американських сил на Близькому Сході. Проти його проголосували 250 конгресменів, підтримали – 180. Для ухвалення рішення потрібна була більшість у дві третини голосів.

Голосування за законопроєкт провів конгресмен Кен Калверт з Республіканської партії. Більшість демократів засудили цей крок як "політичний трюк", спрямований на відволікання уваги від іншого законопроекту, який охоплює перегляд імміграційної політики США та фінансування безпеки кордонів, а також надання допомоги Україні, Ізраїлю та партнерам в Індо-Тихоокеанському регіоні.

"Твердження, що цей законопроєкт є політичним, є відверто неправдивими. Сьогодні ми мали можливість разом висловити підтримку Ізраїлю і послати сильний сигнал. Єдині люди, які роблять це політичним, – це ті, хто виступає проти нього", - заявив Калверт.

Спікер палати представників Конгресу США Майк Джонсон висловив думку, що наразі у США немає часу розглядати пакет, який поєднує допомогу Україні та Ізраїлю. Тому планувалося провести голосування щодо законопроєкту про допомогу Ізраїлю.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у США виявили чотири російські літаки в зоні ППО Аляски.

Головне