Кому з українців за кордоном треба повернутися та з’явитися в ТЦК: відповідь Міноборони

Кому з українців за кордоном треба повернутися та з’явитися в ТЦК: відповідь Міноборони

Чоловіки, які знялися з військового обліку у зв'язку з виїздом за кордон на термін більше 3 місяців, мають повернутися в України та відвідати свій ТЦК та СП. Про це повідомили у постанові Кабміну №563.

"Передусім тим, хто застосунок "Резерв+" скачав, але там статус "У розшуку" з’явився і якщо людина порушила правила військового обліку. Тобто, наприклад, знялася з обліку в одному місті, а в іншому не стала. Або не стала взагалі — виїхала, коли їй ще не було 17 років, а от зараз прийшов час. І так далі. Є низка причин", — зазначив речник МОУ.

Водночас він наголосив, що навряд чи з цих людей можна буде залучити до ЗСУ "якусь суттєву кількість".

Кабмін також ухвалив, що закордонні дипломатичні установи здійснюватимуть "інформування призовників" від 18 до 25 років, які перебувають на постійному чи тимчасовому консульському обліку.

Нагадаємо, окупанти за минулу добу вбили двох мешканців Михайлівки на Донеччині, ще дві людини в області дістали поранення. Про це повідомив голова Донецької ОВА Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Одесі 4 червня після оголошення повітряної тривоги пролунав вибух. Про це повідомив міський голова Геннадій Труханов. 

Жителів закликають перебувати у безпечних місцях та не ігнорувати сигнал тривоги.

Головне