Компанія Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь 

Компанія Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь 

Німецька компанія Rheinmetall передала Україні мобільний польовий госпіталь, який розрахований на 32 ліжка. Про це компанія повідомила в своєму Twitter-акаунті.

"Компанія Rheinmetall поставила в Україну мобільний польовий шпиталь. Усього рік тому, у вересні 2022 року, Міністерство оборони Німеччини уклало контракт із дочірньою компанією групи Rheinmetall Mobile Systeme GmbH, або RMS, на госпіталь та відповідну підтримку навчання. Вартість замовлення складає близько 9 мільйонів євро”, - йдеться в повідомленні.

Відомо, що госпіталь включає вісім ліжок інтенсивної терапії, операційну, рентген і комп'ютерну томографію та лабораторію. 

Крім того, сучасний шпиталь має власне водопостачання.

“У рамках двох додаткових поставок, запланованих на кінець 2023 та початок 2024 років, компанія також надасть Україні два високомобільні об'єкти медичного забезпечення”, - зазначили в компанії.

Нагадаємо, що Австралія виділяє для України новий пакет військової допомоги. Він включає 30 бронетранспортерів Bushmaster.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Данія надасть Україні зброю та боєприпаси на загальну суму 5,8 млрд датських крон (приблизно 833,5 мільйона доларів). 

Головне