Комітет у закордонних справах Конгресу США підтримав передачу Україні заморожених активів рф

Комітет у закордонних справах Конгресу США підтримав передачу Україні заморожених активів рф

Комітет у закордонних справах Палати представників США підтримав двопартійний законопроєкт про передачу Україні заморожених російських активів.

Таке рішення більшою кількістю голосів було ухвалено на слуханні законопроєкту HR4175. Згідно із проєктом цього закону, державний секретар США має надати Україні додаткову допомогу. Вона буде взята з конфіскованих активів у російського Центробанку та в інших суверенних активів рф.

Держсекретар та Агентство США з міжнародного розвитку мають разом надати комітетам Палати представників оцінку щодо того, які потреби України під час війни проти рф є найбільш нагальними. Загалом йдеться про задоволення потреб країни у відновленні, галузі безпеки та гуманітарної допомоги.

При цьому заборонено повернення коштів російським структурам, проти яких ввели санкційні обмеження, доки росія не виведе свої війська з України та не погодиться виплатити компенсацію.

Незабаром відповідний законопроєкт розглянуть у Конгресі США.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європейський Союз та Сполучені Штати Америки підтвердили свій намір передати Україні прибуток від активів росії, які були заморожені.

Головне