Комітет розвідки США закликав негайно схвалити допомогу Україні

Комітет розвідки США закликав негайно схвалити допомогу Україні

Після секретного брифінгу щодо ситуації в Україні у комітеті розвідки Палати представників США закликали Конгрес негайно проголосувати за допомогу Києву.

Голова комітету, республіканець Майк Тернер, та високопоставлений член комітету, демократ Джим Гаймс, оприлюднили відповідну заяву.

Конгресмени відзначили критичну ситуацію та закликали прийняти рішення про надання військової допомоги Україні негайно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Між ілюзією та реальністю: чи існує "Європа, яку ми втратили"

"Сьогодні на засекреченому брифінгу наш комітет був поінформований про критичну необхідність надання Україні військової допомоги на цьому тижні. Сполучені Штати повинні протистояти агресивній війні Путіна зараз, оскільки ситуація в Україні є критичною", – йдеться у заяві.

Напередодні спікер палати Майк Джонсон опублікував свій план щодо схвалення іноземної підтримки, який включав окремі голосування за допомогу Україні, Ізраїлю, Тайваню та пріоритети національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляція до США: партнери з ЄС порівнюють підтримку Ізраїлю та України

Напередодні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у ході офіційного візиту до Сполучених Штатів Америки обговорив зі спецпредставницею з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер залучення американських інвестицій у нашу країну. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Латвія почала виконувати свої зобов'язання у рамках створеної партнерами України “коаліції дронів”. Відправку першої партії безпілотників схвалив кабінет міністрів країни.

Головне