Комітет Європарламенту погодив фінансову позику Україні на 35 мільярдів євро

Комітет Європарламенту погодив фінансову позику Україні на 35 мільярдів євро

Комітет Європарламенту з питань торгівлі надасть Україні кредит на суму 35 мільярдів євро, кошти планують повернути за рахунок прибутку від заморожених російських активів. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства.

Під час голосування 31 член комітету висловився на підтримку пропозиції, тоді як четверо були проти. Це внесок ЄС в рамках ініціативи G7 щодо надання Україні до 50 мільярдів доларів кредиту, який будуть погашати коштом прибутку від заморожених активів росії. 

Наступним етапом розглянуть пропозиції на сесії Європарламенту, яка відбудеться 21-24 жовтня. Після цього очікується затвердження кредиту Радою ЄС за письмовою процедурою.

Рішення набуде чинності наступного дня після його публікації в Офіційному журналі ЄС.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією канадського парламенту на чолі зі спікером Грегом Фергюсом, обговоривши військову допомогу, санкції проти росії та шлях України до НАТО.

Як писали "Ми-Україна" раніше, керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак взяв участь на тематичній онлайн-конференції, де обговорили недопущення ескалації війни.

Головне