Комбо: Міноборони рф повідомило про загибель одразу двох своїх командирів

Комбо: Міноборони рф повідомило про загибель одразу двох своїх командирів

Російське оборонне відомство прозвітувало про "героїчну" загибель відразу двох командирів. Йдеться про командира 4-й мотострілецької бригади полковника В'ячеслав Макарова та заступника командира армійського корпусу з військово-політичної роботи полковника Євгенія Бровка.

Макаров, як вказано у повідомленні Міноборони рф, загинув поблизу села Іванівське Бахмутського району (до 2016 року - Красне). Кажуть, що помер після важких поранень, які отримав у ході відбиття атаки Сил оборони України.

Бровко пішов з життя неподалік. Він “героїчно загинув” у Бахмуті, отримавши численні осколкові поранення і також “при відбиті атаки ЗСУ”.

За даними Генштабу ЗСУ,  упродовж минулої бойової доби відбулось 57 бойових зіткнень на чотирьох найгарячіших напрямках фронт: Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському. Найзапекліші бої точаться за Бахмут та Мар’їнку.

За учорашній день українські оборонці знизили ще 620 окупантів. Таким чином від початку повномасштабної війни рф в Україні окупаційне військо втратило понад 198,8 тис. військовослужбовців. Окрім того, армія рф 13 травня позбулася в Україні ще п’яти танків, 18 бойових броньованих машин, 21 артилерійської системи, однієї РСЗВ та 31 БпЛА.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські сили повернули собі щонайменше кілометр території у Бахмуті після розгрому російських підрозділів 72-ої бригади. Протягом останніх чотирьох днів підрозділи цієї бригади, ймовірно, відійшли зі своїх позицій на південному фланзі Бахмутського напрямку. 

До того, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин звинуватив російські регулярні війська у втечі з позицій. Він заявив, що “вагнерівці” довго завойовували та утримували зазначені території, а коли передали їх військам міноборони рф – ті втекли.

Головне