Командувач Повітряних сил про здобутки захисників українського неба: 8000 знищених цілей і 20 тисяч бойових вильотів

Командувач Повітряних сил про здобутки захисників українського неба: 8000 знищених цілей і 20 тисяч бойових вильотів

Щорічно 4 серпня в Україні відзначають День Повітряних сил. З цієї нагоди командувач ПС ЗСУ Микола Олещук розповів про досягнення захисників українського неба за понад два роки повномасштабного вторгнення росії.

Так, за його даними, з 24 лютого 2022 року військовослужбовці Повітряних сил знищили понад 8000 повітряних цілей ворога, а це сотні літаків та вертольотів, тисячі крилатих ракет та безпілотників. Також за цей час українські пілоти здійснили понад 20 тисяч бойових вильотів.

"Битва за небо триває. Цілодобово ворог атакує нас бомбами та ракетами, проводить повітряну розвідку, щоночі б’є ударними безпілотниками. Повітряні сили, пліч-о-пліч з протиповітряною обороною усіх Сил оборони України, відбивають удари. Наскільки це можливо, знищують засоби повітряного нападу противника, б’ють ворога з повітря, тримають оборону на землі", - наголосив Олещук.

Водночас він зазначив - Повітряні сили змогли проявити неабияку мужність, героїзм, професіоналізм та винахідливість завдяки сучасному західному озброєнню.

"Усе це стало можливим і завдяки потужній підтримці наших західних партнерів. Дякую їм за свідому позицію у захисті миру й демократії, наших людей", - наголосив командувач ПС.

"Я вітаю усіх військовослужбовців та ветеранів Повітряних сил із 20-ю річницею, дякую усім, хто докладає максимум зусиль для нашої перемоги! Дякую партнерам, волонтерам, громадянському суспільству, всім, хто допомагає ставати нам сильнішими у боротьбі за мир і свободу для нашої України!" - додав Микола Олещук.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сили оборони України за минулу добу ліквідували ще 1150 російських солдат. Також українські захисники знищили п'ять ворожих танків та майже шість десятків артилерійських систем.

Головне