Командувач на Одещині змушував підлеглих будувати свій маєток: у ДБР розкрили подробиці

Командувач на Одещині змушував підлеглих будувати свій маєток: у ДБР розкрили подробиці

ДБР та СБУ викрили повідомили про підозру командувачу регіонального управління сил територіальної оборони "Південь", якого звинувачують у тому, що він примусив військовослужбовців будувати його приватний маєток на Одещині. 

Про це повідомили у пресслужбі ДБР 3 червня.

Регіонального командира звинувачують у перевищенні службових повноважень.

ДБР спільно з СБУ оголосили підозру командиру регіонального управління сил територіальної оборони "Південь". На Одещині цей посадовець змушував своїх підлеглих будувати для нього приватний будинок. Відомо, що у 2023 році командир залучив трьох військовослужбовців до будівництва свого маєтку. Понад рік бійці працювали на будівництві, отримуючи доплати, які виплачувалися за виконання бойових завдань на передовій.

Командира підозрюють у перевищенні службових повноважень, що завдало значної шкоди в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

За цією статтею передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

В Бюро нагадали, що у серпні 2023 року ДБР викрило два подібні випадки на Львівщині та Одещині.

Як писав "Ми-Україна" раніше, СБУ здійснила успішну операцію, що призвела до зупинки нової спроби росії отримати конфіденційну інформацію про оборону Харкова. Інформатора, який шпигував за підрозділами ЗСУ, було затримано.

Головне