Командиру взводу на Львівщині повідомили про підозру у викраденні військового палива

Командиру взводу на Львівщині повідомили про підозру у викраденні військового палива

На Львівщині командира взводу матеріального забезпечення військової частини підозрюють у викраденні палива на півмільйона гривень, організованому через зловживання службовим становищем. 

Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, командир організував схему викрадення дизельного палива та бензину. Він виготовляв фіктивну документацію, підшуковував клієнтів і розробляв безпечні маршрути для вивезення палива з військової частини. Частину краденого пального підозрюваний зберігав на приватній території, а для його перевезення залучав підлеглих військовослужбовців.

Під час отримання майже 17 тисяч гривень за продаж 420 літрів дизпалива підозрюваного затримали у порядку ст. 208 КПК України. Правоохоронці задокументували кілька епізодів злочинної діяльності. Загальна сума збитків оцінюється в півмільйона гривень.

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону, 59-річному командиру взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин повідомлено про підозру у викраденні військового майна шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 410 КК України).

Наразі прокуратура подала клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування ведуть слідчі ДБР у Львові за оперативного супроводу ДБР.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Національний банк України ухвалив рішення зберегти на рівні 13% облікову ставку. У фінрегулятора наголошують, що дане рішення дозволить наблизити інфляцію до 5% у наступні роки та забезпечить стійкість валютного ринку.

Головне