Колись Гітлера всі боялися: Данілов про вагання Німеччини щодо передачі Taurus Україні

Колись Гітлера всі боялися: Данілов про вагання Німеччини щодо передачі Taurus Україні

Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов прокоментував вагання Німеччини щодо передачі Taurus Україні.

Про це він розповів в інтерв'ю виданню Welt. За його словами, нерішучість окремих партнерів у військовій допомозі Україні - це страх перед Москвою, а не недовіра до Києва.

Він закликав Берлін не боятися та все ж таки передати ракети Taurus Збройним силам України.

"Деякі бояться розлютити росію, що, на наш погляд, абсолютно неправильно. Хочу нагадати, що ще нещодавно Гітлера всі боялися, і чим це закінчилося, відомо", - зазначив Данілов.

При цьому секретар РНБО також підкреслив, що небезпеку становить саме страх німецьких політиків.

"Якщо ви боїтеся, ви неминуче програєте", - наголосив Данілов.

Нагадаємо, Німеччина наразі не думає над постачанням Україні далекобійних крилатих ракет Taurus, заявив представник німецького уряду Штеффен Гебештрайт. Гебештрайт додав, що після рішень Нідерландів та Данії про передачу літаків F-16 для України жодного тиску на уряд Німеччини у питанні постачання Taurus не відчувається. Представник німецького уряду зауважив, що важливо підтримувати Україну в міру своїх можливостей. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, настане момент, коли Німеччина ухвалить рішення про передачу Україні крилатих ракет великої дальності Taurus, заявив міністр оборони України Олексій Резніков. За його словами, він оптимістичний у питанні Taurus та бачить, що в майбутньому Німеччина передасть Україні ракети.

Головне