Колумбія направить ноту протесту рф через поранених колумбійців в атаці на Краматорськ

Колумбія направить ноту протесту рф через поранених колумбійців в атаці на Краматорськ

Колумбія направить росії ноту протесту через ракетний удар по Краматорську 27 червня, через який постраждали також троє колумбійців.

Про це повідомив президент Колумбії Густаво Петро на сторінці у Twitter. Глава держави звинуватив рф у порушеннях законів війни через ракетний обстріл цивільних у Краматорську, зокрема громадян Колумбії.

"росія атакувала трьох беззахисних колумбійців. Тим самим порушивши закони війни. МЗС має вручити дипломатичну ноту протесту. Ми чекаємо на повернення Серхіо, Гектора та Каталіни до своїх домівок", - заявив Петро.

Нагадаємо, удар по Краматорську, якого російське окупаційне військо завдало 27 червня, забрав життя 12 людей. Рятувальники витягли з-під завалів ще одне тіло вранці 29 числа.

“Загалом загинуло 12 людей (у тому числі три дитини), постраждало 60 (у тому числі дитина) та врятовано 11 людей, з них семеро — підрозділом ДСНС”, – йдеться у повідомленні ДСНС.

У відомстві оголосили про завершення рятувальних робіт.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську. Зрадником України виявився місцевий мешканець, працівник газотранспортного підприємства. Відомо, що агент здійснив приховану відеозйомку закладу і припаркованих поруч автомобілів та передав метеріал воєнній розвідці рф.

Отримавши інформацію російські окупанти здійснили атаку закладу харчування, де перебувало близько сотні відвідувачів.

“Раніше чоловіка дистанційно завербувало російське ГРУ, а під час повномасштабного вторгнення “активували” і визначили завдання зі збору розвідданих про місця базування та переміщення Сил оборони у Слов’янську і Краматорську”, – зазначили в СБУ.

Головне