Колумбія вийшла на рекордні показники виробництва кокаїну

Колумбія вийшла на рекордні показники виробництва кокаїну

Колумбія встановила новий рекорд потенційного виробництва кокаїну. Про це свідчать свіжі дані Управління ООН з наркотиків і злочинності (УНП ООН), пише Bloomberg.

Це відбулось після того, як уряд президента Густаво Петро запровадив нову стратегію боротьби з незаконним обігом наркотиків.

В УНП ООН підрахували, що площа земель, засаджених кокаїновим кущем - сировиною для виробництва кокаїну - зросла на 10% порівняно з попереднім роком і досягла 253 000 гектарів. Ця площа, за оцінками, може забезпечити виробництво 2664 тонн кокаїну, що на 53% перевищує показники минулого року.

Представниця організації Кендіс Уелш зазначила, що продуктивність вирощування коки значно зросла. За її словами, на сьогодні з одного гектара коки можна зібрати вдвічі більший урожай, ніж ще десять років тому.

Видання пояснює, що зміна антинаркотичної політики відбулася з приходом до влади Густаво Петро. Його підхід передбачає перенесення фокусу зі знищення посівів коки на боротьбу з великими наркокартелями та перехоплення готової продукції. Петро стверджує, що фермери є найслабшою ланкою в ланцюзі поставок наркотиків, і стратегія повинна бути зосереджена на боротьбі з великими наркобаронами.

Після зміни правил посіви коки в Колумбії скоротилися на 66% до вересня порівняно з попереднім роком, досягнувши найнижчого рівня щонайменше з 2014 року - всього 4504 гектари. Натомість, конфіскації кокаїну зросли на 21% з 2022 року, досягнувши 684 тонн, згідно з даними Міністерства оборони країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США поліція виявила фентаніл у косметичці з написом "Точно не сумка, повна наркотиків" 

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці у Мексиці вилучили рекордну для країни партію наркотиків на 100 млн доларів.

Головне