Коломойського залишили під вартою до 2 вересня

Коломойського залишили під вартою до 2 вересня

Олігарх Ігор Коломойський залишиться у слідчому ізоляторі до 2 вересня 2024 року. Шевченківський районний суд Києва задовольнив клопотання детектива про продовження його тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 1,96 мільярда гривень.

Рішення оголосила суддя Оксана Голуб.

"Продовжити строк тримання під вартою Коломойського Ігоря Валерійовича, визначити термін 47 днів, тобто до 2 вересня 2024 року", – оголосила суддя.

Сума застави залишилася незмінною – 1,96 мільярда гривень, що становить 650 000 прожиткових мінімумів. 

Справу проти Коломойського розслідує головний підрозділ детективів Бюро економічної безпеки України. Його звинувачують у злочинах за статтями Кримінального кодексу України, що включають привласнення майна, незаконні дії з платіжними документами та відмивання грошей.

Бізнесмена підозрюють у шахрайстві та відмиванні грошей через ПриватБанк. За версією Бюро економічної безпеки, у 2013-2014 роках Коломойський нібито незаконно заволодів 5,8 мільярдами гривень ПриватБанку через фіктивне внесення готівки до каси.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, по всьому світу спостерігаються технічні збої в роботі телеканалів, аеропортів і банків через масштабний збій у роботі Windows.

Головне