Колючий дріт і стіна не допомогли: мігранти перетинають кордон США у рекордних кількостях

Колючий дріт і стіна не допомогли: мігранти перетинають кордон США у рекордних кількостях

Останніми днями на кордоні Сполучених Штатів з Мексикою спостерігається безпрецедентний рух. Лише за минулий тиждень прикордонники зіткнулись з 50 000 нелегальних мігрантів, пише CBS News. 

Їх не спинили ані паркани з колючого дроту, ані ділянки прикордонної стіни, ані політика Білого дому, яка має на меті скоротити в'їзд нелегалів до США. Щоденна кількість затримань перевищила 10 000 випадків, тоді як раніше він не перевищував показник у 6400. 

Небачений досі рівень несанкціонованих перетинів кордону призвів до перевантаження федеральних та місцевих ресурсів у населених пунктах по всій території США, включно з великими містами, як Денвер , Чикаго та Нью-Йорк.

Прикордонники у Дель-Ріо розповідають, що їм доводиться опрацьовувати до 4000 мігрантів за добу, що є абсолютним рекордом для цього регіону. 

"Незаконний перетин кордону траплявся завжди. Групи по 10-12 осіб вважались великими, а тепер - 3000 та 4000 осіб за один день. Я ніколи не думав, що щось подібне може статися",  - розповів керівник пожежної охорони Ігл-Пасс Мануель Мелло.

Раніше цього місяця через величезний наплив людей прикордонний патруль Ігл-Пасс створили для мігрантів імпровізовану зону очікування просто неба. За кілька днів у ній налічувалось тисячі чоловіків, жінок та дітей, які спали на землі в умовах низьких температур. 

"Поки фургони та автобуси прикордонної служби вивозили частину мігрантів із зони зосередження, інші машини доставляли новоприбулих, які щойно перетнули Ріо-Гранде", - пише видання. 

Нагадаємо, раніше цього місяця спікер Палати представників США Майк Джонсон закликав президента Джо Байдена втрутитися у ситуацію на південному кордоні і все ж завершити зведення прикордонної стіни на кордоні з Мексикою. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, американський Конгрес у грудні пішов "на канікули", не схваливши надання фінансової допомоги Україні.

Головне