Колишній прем'єр-міністр Нідерландів помер разом із дружиною від евтаназії

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів помер разом із дружиною від евтаназії

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів Дріс ван Агт разом із своєю дружиною пішов із життя, скориставшись процедурою евтаназії.

Про це повідомляє АР за даними правозахисної організації The Rights Forum, яку заснував ван Агт.

Подружжя померло у понеділок і буде поховане на приватній церемонії в місті Неймеген на сході країни. Ван Агту та його дружині Євгенії ван Агт-Крекельберг було по 93 роки.

"Він помер, тримаючи руку своєї коханої дружини Євгенії, яка була його підтримкою та опорою протягом понад 70 років, і яку він завжди називав "моя дівчинка", - йдеться у заяві The Rights Forum.

Здоров'я обох було вже давно погіршене. У 2019 році ван Агт переніс крововилив у мозок і не повністю відновився. У нього залишилося троє дітей.

Ван Агт очолював уряд Нідерландів з 1977 по 1982 рік.

Після відходу з посад продовжував активно брати участь у міжнародній політиці, зокрема, у врегулюванні палестинсько-ізраїльського конфлікту.

Після візиту до Ізраїлю у 1999 році ван Агт виступав у підтримку палестинського народу. Він називав свій досвід візиту "переломним".

У 2009 році він заснував організацію The Rights Forum, яка підтримує "справедливу і стійку голландську та європейську політику у справі палестинсько-ізраїльського конфлікту".

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЦАХАЛ виявив тунель ХАМАС під будівлею агентства ООН в Газі.

Головне