Колишній ірландський рейнджер загинув, захищаючи Україну

Колишній ірландський рейнджер загинув, захищаючи Україну

Колишній військовослужбовець елітних рейнджерів ірландських Сил оборони Роберт Діган загинув під час боїв з російськими військами в Україні минулого тижня.

Про це повідомляє видання The Irish Times.

Роберт Діган, 29-річний уродженець Ньюбріджа, графство Кілдер, був смертельно поранений під час бою 19 вересня. Раніше він служив в елітному крилі армійських рейнджерів Ірландії, а у 2022 році втратив око через вибух, але знову повернувся на фронт на початку цього року. Зазначається, що чоловік був переконаним у необхідності перемогти російську агресію.

За словами джерел, Діган був відданою та принциповою людиною. Після важкої реабілітації в Ірландії він вирішив продовжити службу на боці України та входив до спеціального підрозділу "Стугна". Імовірно, Діган загинув, коли прикривав відступ своєї групи в районі активних бойових дій.

Військова родина Дігана також відіграла важливу роль у його житті: його батько служив у тому ж армійському крилі рейнджерів, а брат і досі є чинним військовим. Окрім служби в армії, Роберт працював у службі порятунку і був активним спортсменом в юності.

Президент Ірландії Майкл Гіггінс висловив співчуття родині загиблого під час виступу на Саміті ООН, назвавши його смерть "жахливою втратою". Міністерство закордонних справ Ірландії підтвердило, що надає родині консульську допомогу.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росіяни знову посилили активність біля Покровська, за останні дні було зафіксовано більше 20 зіткнень.

Головне