Колаборант отримав 13 років ув'язнення за “злив” росіянам артпозицій ЗСУ під Покровськом

Колаборант отримав 13 років ув'язнення за “злив” росіянам артпозицій ЗСУ під Покровськом

На основі доказів, зібраних Службою безпеки України мешканець Донеччини, який добровільно співпрацював з російською розвідкою, отримав 13 років ув’язнення. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Фігурант систематично збирав інформацію про дислокацію українських військ на Покровському напрямку і передавав її окупантам. Особливу увагу він приділяв артилерійськими установками.

Для виконання завдань, поставлених російською розвідкою, колаборант обїжджав прифронтовими селами та містами, де таємно фіксував геолокації українських військових сил. Після чого передавав цю інформацію росіянам.

Передача даних здійснювалася через посередників - бойовиків окупаційних угруповань рф, які воюють на східному фронті. Колаборант використовував популярний месенджер для відправки голосових повідомлень з координатами українських військ. 

Контррозвідка СБУ змогла викрити його в травні цього року, під час спеціальної операції, співробітники СБУ затримали колаборанта в Покровському районі. Під час обшуку в його будинку було вилучено мобільний телефон, через який він спілкувався з російською розвідкою.

Розслідування встановило, що зловмисник самостійно вийшов на контакт з російськими розвідниками, використовуючи прокремлівські Telegram-канали. Він діяв з власної ініціативи, надаючи ворогу допомогу у веденні бойових дій проти Збройних Сил України.

За матеріалами, зібраними контррозвідкою та слідчими СБУ, суд визнав його винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, надання збройним формування держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти ЗСУ). Вироком суду стало 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи щодо виявлення і затримання колаборанта проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України затримала у Києві резидентку російського ГУР, яка організовувала підпали автомобілів військових.

Головне