“Коаліція дронів” для України запрацювала: Латвія відправляє першу партію

“Коаліція дронів” для України запрацювала: Латвія відправляє першу партію

Латвія почала виконувати свої зобов'язання у рамках створеної партнерами України “коаліції дронів”. Відправку першої партії безпілотників схвалив кабінет міністрів країни.

Про це з посиланням на прем'єр-міністерку Латвії Евіку Сіліня повідомило видання Delfi. 

"Безпілотники готові, такі як просили наші українські колеги", - заявила Силіня після засідання латвійського уряду. Їх доставлять в Україну "у найближчий час".

Латвія і раніше допомагала нам дрононами, але закуповувалися вони на громадські пожертви. Це перша велика партія, яку надсилає уряд країни. У закупівлі задіяна латвійська промисловість, завдяки чому “коаліція дронів” активно набирає обертів. 

Зі слів міністра оборони Латвії Андріса Спрудса, БПЛА для України пройшли всі перевірки та відрізняються високою якістю. Скільки безпілотників та якого типу, міністр не уточнив, додавши, що це тільки перший внесок країни в коаліцію. Щорічно Латвія планує виділяти на її розвиток щонайменше 10 млн євро. 

Наразі до “коаліції дронів” приєдналися 20 країн. Зокрема, Латвія, Естонія, Нідерланди, Швеція, Данія та Німеччина. 

Як повідомляв “Ми-Україна”, уряд Нідерландів виділив Україні ще 4,4 млрд євро. Ці кошти підуть на військову та гуманітарну підтримку України протягом 2024-2026 років.

Головне