КНДР звинуватила Південну Корею у провокаціях та заявила про підготовку ударних засобів на кордоні

КНДР звинуватила Південну Корею у провокаціях та заявила про підготовку ударних засобів на кордоні

Північна Корея звинуватила Південну Корею у порушенні її суверенітету через польоти безпілотників над Пхеньяном та погрожує застосувати всі наступальні засоби, якщо такі провокації повторяться. Південна Корея відкинула звинувачення, але попередила про готовність до жорсткої відплати у разі загрози.

Про це повідомляє The Washington Post.

Міністерство закордонних справ КНДР повідомило, що 3 жовтня та протягом цього тижня південнокорейські безпілотники були помічені у небі над Пхеньяном, поширюючи антипівнічнокорейські пропагандистські листівки. У заяві від 11 жовтня міністерство назвало ці дії “небезпечними провокаціями”, які порушують суверенітет Північної Кореї та становлять загрозу її національній безпеці. КНДР попередила, що у випадку повторних польотів її військові будуть готові застосувати всі засоби нападу без попередження.

“Сили Північної Кореї підготують “усі засоби нападу”, здатні знищити південну сторону кордону та південнокорейську армію, і дадуть відповідь без попередження, якщо південнокорейські безпілотники будуть знову виявлені на її території», – заявило міністерство, додавши, що “запобіжник на спусковому гачку тепер звільнено”.

Зі свого боку Південна Корея неоднозначно спростувала ці звинувачення. Міністр оборони Кім Йон Хен заявив, що не має підтверджень про польоти дронів над Північною Кореєю, проте збройні сили країни пообіцяли відповідати “суворою відплатою” у разі загрози безпеці громадян.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські війська активно зміцнюють свої позиції на Харківщині, однак українські дрони продовжують завдавати їм значних втрат.

Головне