КНДР запустила повітряну кулю, яка вибухнула над резиденцією президента в Сеулі

КНДР запустила повітряну кулю, яка вибухнула над резиденцією президента в Сеулі

Над президентським комплексом у районі Йонсан у Сеулі вибухнула повітряна куля, запущена з території КНДР. Про це повідомляє агентство Yonhap із посиланням на Службу безпеки президента Південної Кореї (PSS).

За інформацією безпекового відомства, куля була наповнена пропагандистськими матеріалами та сміттям. Серед розкиданого вмісту виявили листівки з різкою критикою президента Юн Сок Йоля та першої леді Кім Кон Хі. Зокрема, в одній із листівок президента звинувачують у нерозумінні загрози з боку "ядерної держави", а його дружину порівнюють із французькою королевою Марією Антуанеттою, критикуючи її дороговартісні аксесуари.

Служба безпеки підкреслює, що небезпечних предметів серед вмісту кулі не виявлено. Наразі ситуація перебуває під контролем, а PSS координує свої дії з Об'єднаним комітетом начальників штабів.

Варто зазначити, що це вже другий подібний випадок - перший стався 24 липня, коли північнокорейська куля приземлилася на території президентського комплексу. Однак нинішній інцидент став першим, коли КНДР використала прямі персональні атаки на президента та першу леді Південної Кореї у своїх пропагандистських матеріалах.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда та його південнокорейський колега Юн Сок Йоль засудили відправку Північною Кореєю військ до росії для участі у війні проти України як загрозу глобальній безпеці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російський диктатор Володимир Путін вперше прокоментував інформацію щодо присутності північнокорейських військ в рф, заявивши, що військові відносини між двома країнами є "їхньою справою".

Головне