КНДР запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

КНДР запустила дві балістичні ракети в бік Японського моря

Північна Корея здійснила запуск двох балістичних ракет у напрямку Японського моря. Обидві ракети впали за межами Виняткової економічної зони (ІЕЗ) Японії.

 Про це повідомляє Yonhap.

За даними міністерства, перший запуск відбувся о 07:46, а другий - приблизно через 40 хвилин. Обидві ракети приземлилися поза ІЕЗ Японії.

Міністерство оборони продовжує аналізувати інформацію та слідкувати за розвитком ситуації.

Судам, які перебувають у морі, рекомендовано бути насторожі та слідкувати за інформацією.

Уряд Японії при канцелярії прем'єр-міністра скликав групу керівників відомств для збору інформації та оцінки можливих наслідків.

"Ця серія дій Північної Кореї загрожує миру та безпеці нашого регіону та міжнародної спільноти, і з ними не можна миритися", – сказав прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда.

Це вже другий запуск балістичної ракети Північної Кореї в цьому році - перший стався 14 січня. Запуск ракет відбувся у той же час, коли держсекретар США Ентоні Блінкен прибув з візитом до Сеула на Саміт за демократію, який пройде з 18 по 20 березня.

Раніше лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що має "законне право" знищити Південну Корею. Наразі КНДР буде посилювати армію і готуватись до окупації сусідньої країни, якщо почнеться війна.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти цієї ночі скинули КАБ на пожежну частину на Харківщині.

Головне