КНДР заявила про випробування підводних дронів-камікадзе з ядерним боєзарядом

КНДР заявила про випробування підводних дронів-камікадзе з ядерним боєзарядом

Військове керівництво Північної Кореї оголосило про тестування однієї зі свої новітніх розробок підводного ударного безпілотника, здатного нести ядерний боєзаряд. В КНДР ця система називається "Haeil-5-23", пише Reuters. 

В країні пояснили, що ці випробування стали "знаком протесту" проти спільних військових навчань, які Вашингтон, Токіо та Сеул провели цього тижня.

"Підводна протидія ядерному озброєнню нашої армії продовжує вдосконалюватися, і її різні морські та підводні дії продовжуватимуть стримувати ворожі військові маневри військово-морських сил США та їхніх союзників", - заявив північнокорейського оборонного відомства.

Вперше ядерні безпілотники "Haeil" КНДР протестувала у березні 2023 року. Тоді керівництво країни заявило, що випробовувало безпілотник з ядерним зарядом, який може спричинити "радіоактивне цунамі". У повідомленні зазначалось, що новітнє озброєння "непомітно проникатиме в оперативні води та створюватиме надмасштабне радіоактивне цунамі за допомогою підводного вибуху" для знищення військово-морських сил противника, його ударних груп та навіть портів. 

Західні аналітики тоді розцінили розробку північнокорейського ВПК досить скептично. На їхню думку, цей пристрій навряд чи становитиме серйозну загрозу, однак підкреслює "відданість КНДР підвищенню ядерної загрози" у світі.

Нагадаємо, Білий дім заявив про безпрецедентний рівень співпраці росії та КНДР у військовій сфері, який у найближчому майбутньому може "радикально" змінити характер загрози безпеці з боку Північної Кореї. Співробітництво з Москвою може може суттєво поліпшити військові можливості Пхеньяна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, незадовго до настання Нового року Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті. Він анонсував, що на тлі цього його країна у 2024 році нарощуватиме свій ядерний арсенал, виведе на орбіту додаткові супутники-шпигуни та будуватиме дрони військового призначення.
 
 
 

Головне