КНДР випустила четвертий залп крилатих ракет за два тижні

КНДР випустила четвертий залп крилатих ракет за два тижні

Збройні сили Північної Кореї здійснили черговий запуск крилатих ракет вранці 1 лютого. Цей пуск став вже четвертим за останні два тижні, інформує Bloomberg. 

Ракети КНДР спрямувала у води поблизу західного берега. Північнокорейський режим зазвичай оприлюднює на широкий загал дані про запуски на наступний день після того, як їх здійснить. 

Цього разу залпу передувала заява Кім Чен Ина, в якій він закликав активізувати "підготовку до війни". 

"Кім, ймовірно, використовує випробування, щоб показати, що має безліч методів для завдання удару, що посилює планування непередбачених обставин для США та їхніх союзників у регіоні — Японії та Південної Кореї", - йдеться у тесті матеріалу.

Попередні пуски ракет КНДР були здійснені 30 та 28 січня. 24 числа північнокорейським режим заявив про проведення першого випробування нової стратегічної крилатої ракети Pulhwasal-3-31, що здатна нести ядерну зброю. 19 січня військове керівництво країни оголосило про тестування підводного ударного безпілотника Haeil-5-23, здатного нести ядерний боєзаряд.  Водночас Південна Корея вважає заяву КНДР про випробування підводного ядерного БпЛА "сфабрикованою".

Нагадаємо, раніше цього місяця Вашингтон заявив про безпрецедентний рівень співпраці росії та КНДР у військовій сфері, який у найближчому майбутньому може "радикально" змінити характер загрози безпеці з боку Північної Кореї. Співробітництво з Москвою може може суттєво поліпшити військові можливості Пхеньяна.

Як писав "Ми-Україна" раніше, незадовго до настання Нового року Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті.

Головне