КНДР випробувала модернізовані РСЗВ з новою системою наведення

КНДР випробувала модернізовані РСЗВ з новою системою наведення

КНДР випробувала модернізовану реактивну систему залпового вогню калібру 240 мм. За цим спостерігав лідер країни Кім Чен Ин.

Про це повідомляє Reuters.

"Технічно оновлена ​​РСЗВ за своєю маневреністю і високою здатністю зосередженого вогню продемонструвала свою перевагу за всіма показниками, включаючи точність нової системи наведення, керованість і руйнівну силу", — йдеться у повідомленні.

Після спостереження за тестуванням, Кім Чен Ин наказав прискорити виробництво нових артилерійських снарядів і постачання їх армійським підрозділам, передає KCNA.

У лютому Північна Корея оголосила про завершення розробки нових керованих 240-міліметрових боєприпасів для РСЗВ з підвищеною дальністю і точністю, а у травні заявила про плани переозброїти свою армію цими модернізованими системами до 2026 року. Південнокорейські експерти зазначають, що ця зброя може вражати Сеул та прилеглі райони, де проживає половина населення Південної Кореї.

Москва і Пхеньян заперечують звинувачення в постачанні зброї, але підтвердили наміри зміцнювати військові відносини.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський залізничний пором "Конро Трейдер", знищений українськими військами 22 серпня, перевозив не лише цистерни з паливом, але й зброю.

Головне