КНДР відправила через кордон з Південною Кореєю повітряні кулі з фекаліями та сміттям

КНДР відправила через кордон з Південною Кореєю повітряні кулі з фекаліями та сміттям

Південна Корея заявила, що з території її північної сусідки - КНДР - були відправлені повітряні кулі, наповнених різноманітними відходами, включно з екскрементами. Південнокорейська влада попередила про це жителів прикордонних територій, пише Reuters.

Станом на середу на території Південної Кореї було виявлено понад 150 випущених з Півночі повітряних куль, начинених сміттям та фекаліями. Частина з цих літальних пристроїв уже "приземлилася", тоді як решта ще перебувала в повітряному просторі.

В Об'єднаному комітету начальників штабів (JCS) розповіли, що аналіз вмісту повітряних куль, які впали показав, що у них знаходились різноманітні відходи. Зокрема, серед предметів сміття в них виявили пластикове пакування, використані батарейки, частини взуттєвих виробів, а також, імовірно, екскременти тварин.

"Ці дії Північної Кореї явно порушують міжнародне право і серйозно загрожують безпеці нашого народу. [Ми] суворо попереджаємо Північну Корею негайно припинити ці нелюдські та вульгарні дії", - наголосили в JCS.

Інцидент з повітряними кулями стався невдовзі після того, як заступник міністра оборони КНДР Кореї Кім Кан Ір попередив про заходи у відповідь на розповсюдження антипівнічнокорейських листівок, які були перекинуті через міждержавний кордон з протилежного боку. Видання допускає, що літальні пристроїв зі сміттям, мабуть, і стали втіленням анонсованих погроз.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Північна Корея у понеділок, 27 травня, здійснила чергову спробу вивести на орбіту свій військовий розвідувальний супутник, однак як і два рази до цього зазнала невдачі. Двигун ракети-носія вибухнув за дві хвилини після злету.
 
 

 

 

Головне