КНДР уклала угоду з рф про постачання ракет та людей в обмін на ядерні технології, - Буданов

КНДР уклала угоду з рф про постачання ракет та людей в обмін на ядерні технології, - Буданов

Північна Корея передала росії ракети та військовослужбовців для участі у війні проти України, очікуючи технології для розробки тактичної ядерної зброї.

Про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, якого цитує The Economist.

Північна Корея не надає свої ресурси росії безкоштовно, розширення співпраці стало результатом угоди про взаємодопомогу, укладеної в червні 2024 року між російським Путіним і Кім Чен Ином під час зустрічі в Пхеньяні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сестра Кім Чен Ина публічно пригрозила Україні та Південній Кореї

Буданов зазначає, що угода передбачає обмін: рф надає фінансову та технологічну підтримку в обмін на корейських військовослужбовців і ракети. Повідомляється, що росія також допомагає Північній Кореї уникнути санкцій і підсилити свій ядерний потенціал. Очікується, що Москва передає КНДР технології для створення тактичної ядерної зброї малої потужності та системи запуску підводних ракет.

Раніше, Буданов заявив, що перші підрозділи військових із Північної Кореї можуть прибути до Курської області вже 23 жовтня.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський заявив, що є інформація про підготовку двох військових підрозділів із Північної Кореї до 6000 військових у кожній бригаді, які воюватимуть проти ЗСУ.

"Було кілька доповідей головкома Сирського про ситуацію на нашому фронті та про перспективи на найближчий час. Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї - можливо, навіть дві бригади по 6 тисяч осіб. І це виклик", — сказав він.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у ЄС знову почались розмови про відправку європейських військових до України.

Головне