КНДР пригрозила G7 “рішучими заходами” та пообіцяла надалі нарощувати ядерний потенціал

КНДР пригрозила G7 “рішучими заходами” та пообіцяла надалі нарощувати ядерний потенціал

Міністерство закордонних справ КНДР назвало "Велику сімку" "інструментом для забезпечення гегемонії США" та жорстко розкритикувало нещодавній заклик групи країни до денуклеаризації країни. Північна Корея пригрозила G7 неназваними "рішучими заходами" у відповідь на будь-які дії направлені проти неї, пише AP.

"Велика сімка", закрита група жменьки егоїстичних країн, не представляє справедливої міжнародної спільноти, а є політичним інструментом для забезпечення гегемонії США", — заявила очільниця МЗС країни Чхве Сон-хуі.

Вона підкреслила, що КНДР вживе заходів у відповідь у разі виявлення країнами G7 або ЄС "будь-яких поведінкових спроб притіснити корінні інтереси Північної Кореї".

Міністерка заявила, що ядерний статус КНДР є "остаточним і незворотним" і залишиться "безперечною та суворою реальністю", навіть якщо Вашингтон та інші країни Заходу виступатимуть проти. Вона додала, що країна продовжить нарощувати ядерний потенціал доти, доки не зникнуть загрози з боку США та їхніх союзників.

Як відомо, на останній зустрічі міністрів закордонних справ країн "Великої сімки" в Японії вони спільно засудили нещодавні випробування балістичних ракет Північною Кореєю та підтвердили свою відданість меті повної відмови КНДР статусу ядерної держави.

Нагадаємо, останніми місяцями КНДР здійснила низку пусків ракет та озброєнь. Останнім з них стало випробування міжконтинентальної балістичної ракети на твердому паливі, призначеної для удару по материковій частині США.

У березні Північна Корея презентувала свою нову розробку – ядерні боєголовки меншого розміру. А до того, країна заявила, що здійснила тестовий запуск розробленого місцевими вмільцями безпілотника з ядерним зарядом, який може спричинити “радіоактивне цунамі”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями Кім Чен Ин заявив, що перший військовий супутник-шпигун місцевого виробництва готовий. Він віддав наказ офіційним особам КНДР підготуватись до його запуску, однак точну дату не назвав.

Головне