КНДР постачає росії не лише зброю, але й робітників для заводів, - Зеленський

КНДР постачає росії не лише зброю, але й робітників для заводів, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея передає росії не тільки зброю, але й людей для роботи на російських заводах.

Про це він заявив під час промови у Верховній Раді.

Під час представлення Плану перемоги у Верховній Раді ,16 жовтня, Зеленський повідомив, що українська розвідка зафіксувала передачу з Північної Кореї до росії не тільки військової техніки, але й робітників. Ці люди замінюють загиблих на війні росіян та працюють на російських заводах.

"В коаліції злочинців разом із Путіним станом на зараз уже є Північна Корея – родина Кім, яка тримає в рабстві більш ніж 20-мільйонну частину корейського народу. Наша розвідка фіксує не лише передачу зброї з Північної Кореї до росії, а й передачу людей. Це робітники для російських заводів – замість убитих на війні росіян. І особовий склад для російської армії", – додав Зеленський.

Президент також наголосив, що це вже друга держава, яка бере активну участь у війні на боці росії. Він додав, що Пекін досі утримується від серйозних кроків для зупинки російської агресії.

"Кожен бачить допомогу іранського режиму для Путіна так само як і співпрацю Китаю з росією. Попри заяви, Пекін утримується від справді серйозних, дієвих кроків для того, щоб зупинити Путіна, зупинити агресію і порушення росією статуту ООН", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, Путін вніс до Держдуми на ратифікацію договір про всеосяжне стратегічне партнерство з Північною Кореєю. За даними Центру протидії дезінформації, ратифікація договору дозволить росії легалізувати та розширити військову співпрацю з КНДР.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко пояснив, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне