КНДР офіційно проголосила Південну Корею "ворожою державою" після змін до Конституції

КНДР офіційно проголосила Південну Корею

Національна асамблея Північної Кореї внесла зміни до Конституції, визнавши Республіку Корея ворожою державою, та розпочала заходи з блокування кордону.

Про це повідомляє Reuters.

За повідомленням Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК), 15 жовтня були підірвані ділянки автомобільних і залізничних шляхів на кордоні з Південною Кореєю, щоб "поетапно відокремити територію КНДР". Це рішення пояснюють новими положеннями Конституції, що визнають Південну Корею ворожою країною.

"Це неминучий і законний захід, вжитий відповідно до вимог Конституції КНДР, яка чітко визначає Республіку Корею як ворожу державу", — зазначає агентство.

У січні 2024 року лідер Північної Кореї Кім Чен Ин закликав переглянути Конституцію, аби виключити об'єднання з Південною Кореєю як політичну мету. У результаті цих змін Верховна народна асамблея офіційно затвердила Південну Корею як окрему країну та головного ворога.

Південна Корея заявила про свою готовність відповісти на будь-які агресивні дії з боку КНДР, але не відмовляється від політики мирного національного об'єднання.

Нагадаємо, у Північній Кореї відзвітували про мобілізацію 1,4 млн громадян, які палко бажають воювати у "священній війні". Більшість "добровольців" є студентами університетів та робітниками великих промислових підприємств.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко заявляв, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне