КНДР надіслала рф майже п'ять млн артснарядів, - Міноброни Південної Кореї

КНДР надіслала рф майже п'ять млн артснарядів, - Міноброни Південної Кореї

Північна Корея відправила до російської федерації майже п'ять мільйонів артилерійських снарядів у контейнерах. 

Про це заявив міністр оборони Південної Кореї Шін Вон Сік, передає Bloomberg.

За його словами, з Північної Кореї до рф відправлено щонайменше 10 000 контейнерів, які містять приблизно 4,8 мільйона артилерійських снарядів, аналогічних тим, що використовуються росією у бойових діях проти України.

Шін також додав, що Північна Корея поставила росії декілька десятків балістичних ракет. В обмін на ці боєприпаси росія передала Північній Кореї технології для супутникових розвідок та озброєння, включаючи танки та літаки.

Російський диктатор Володимир Путін планує відвідати Північну Корею наступного тижня, що стане його першим візитом з липня 2000 року і викликало стурбованість у США та їхніх союзників стосовно поставок зброї. Там він, ймовірно, запросить ще більше боєприпасів.

Видання пише, що постачання боєприпасів з Північної Кореї в росію після зустрічі Путіна з Кім Чен Ином в росії у вересні призвели до активізації торгівлі між двома країнами, що, ймовірно, перевершило обсяги поставок, здійснених США та Європейським Союзом в Україну.

Хоча рф та КНДР заперечують поставки зброї, комерційні супутникові знімки та розвідувальні дані, надані урядом США, свідчать про регулярні рейси російських вантажних суден між портами Північної Кореї та росії, включаючи Наджин біля кордону з росією.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Києві 18-річний юнак запустив салют з вікна багатоповерхівки.

Головне